Ученици пребиха ром пред варненско училище

Дарик Варна

27-годишен мъж от аксаковското село Въглен е бил пребит пред училище „Климент Охридски" в центъра на Варна. Сигнал за инцидента е бил подаден малко след 13:30 часа на телефон 112, съобщи за Дарик д-р Антоанета Касабова от Центъра за спешна медицинска помощ.

Продължава ТУК:

Последиците от съществуването на расистката и фашистка тв "Скат":Ученици пребиха ром пред варненско училище !

Популярни публикации

Популярни публикации

Популярни публикации

петък, 3 декември 2010 г.

Бръснати глави пребиха двама роми

Пребиха двама роми след мача ЦСКА-Бешикташ

3 декември 2010

София, България

Двама младежи бяха пребити само час след края на мача ЦСКА – Бешикташ. Инцидентът се случил в автобус № 94 в центъра на София. Двамата младежи са от ромски произход. Те били са нападнати от група момчета с качулки, въоръжени с палки и боксове.
В автобуса имало общо 15 пътници, съобщи bTV.

Пред погледите им нападателите пребили ромите, след което слезли на автобусната спирка и офейкали. Пътниците извикали Спешна помощ и полицията.

Двама младежи, свидетели на инцидента, оказват първа помощ на битите - превързват ги с шал и ги държат в съзнание. Пребитите са Радостин Кисов, на 26 г. от Ловеч, и Валери Борисов, на 23 г. от Силистра.

По-тежко пострадал е Радостин, който страда от епилепсия. След побоя той получава два епилептични гърча. Женен е, баща на две деца. След като заши раните, д-р Сашо Атанасов от "Пирогов" заяви, че няма опасност за Радостин. С по-леки рани е Валери.

Извършителите са били шестима, с бръснати глави. По думите на свидетелите преди нападението те рисуват с пръсти върху изпотените стъкла на автобуса свастики и надписи "ЦСКА". Полицията издирва нападателите.

иаб / Gypsies

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Политика на Германия към синти и роми

В нацистка Германия, синти 2 и ромите са сред основните цели на нацистката политика унищожаване, заедно с евреи, с умствени увреждания и хомосексуалистите. 3 В днешна Германия, синтите и ромите остават една от основните цели на дискриминация, изолация и нетърпимост, както и с бежанците и други нежелани чужденци.

Въпреки признанието от страна на немското правителство през 1982 г. на геноцида срещу синтите и ромите по време на Национална ера социалистите, и признаване на германските синти и роми като национално малцинство в своята декларация на Рамковата конвенция за националните малцинства през 1997 г., по-голямата част на синтите и ромите в Германия днес продължават да живеят в изолация и нищета.

Продължава тук.