Ученици пребиха ром пред варненско училище

Дарик Варна

27-годишен мъж от аксаковското село Въглен е бил пребит пред училище „Климент Охридски" в центъра на Варна. Сигнал за инцидента е бил подаден малко след 13:30 часа на телефон 112, съобщи за Дарик д-р Антоанета Касабова от Центъра за спешна медицинска помощ.

Продължава ТУК:

Последиците от съществуването на расистката и фашистка тв "Скат":Ученици пребиха ром пред варненско училище !

Популярни публикации

Популярни публикации

Популярни публикации

понеделник, 3 октомври 2011 г.

Катуница (Част II) Кой си играе с етническия фитил?

Катуница (Част II) Кой си играе с етническия фитил?

Дата: 03-10-2011

Провокациите на “Атака” обслужват полицейщината на ГЕРБ, оправдават и прикриват политическото бездарие на ГЕРБ.Неонацизмът не е изход. Фашизоидите и маргиналите не са народа, не са гражданското общество. Те не представляват и не защитават народа, а своите мрачни създатели. Те не олицетворяват гражданския протест. Те го подменят. С интересите на олигархията. И в името на олигархията.

Кирил Рашков. Мутра като всяка друга мутра. Феодал като всеки друг феодал. Олигарх като всеки друг олигарх. Мафиот като всеки друг мафиот. Класически бандит на прехода, разбогатял с лъжа, измама, грабеж, насилие, гавра, тормоз, терор, страх и ужас.
И убийство.

Търговец на фалшив алкохол и проститутки; бос на армия джебчии и просяци; прекупвач на гласове по избори всякакви; собственик на замъци, лимузини и джипове; владетел на едно село наплашени крепостни и безправни роби, които презира, малтретира и експлоатира, нарича ги “гяури”, заслужили да бъдат клани от него; тартор на партия с метафоричното име “Свободна България”; обект на политически ухажвания и подмилквания; субект на политически сделки (Стоянов, кажи си! И ти, Костов! И ти, Соколов!); безнаказан и недосегаем в продължение на 20 години.

Рашков подгизна от кръв и пари, разплу се от наглост и разцъфтя под щедрото покровителство на политици и партии, на подкупната и нему подвластна полиция, на отсъстващото правосъдие, с които е сключил мерзък договор: той на тях – пари, власт и влияние, те на него – пари, власт и безнаказаност.

И има цинизма да се изживява като “невинна жертва на комунизма”, щото “гадните комуняги” го осъдили на 30 години затвор за неговите престъпления.

Единствената разлика между Рашков и неговите съмутри, съфеодали, съмафиоти и събандити е, че е циганин.

Някой смята ли това за разлика? Аз – не.

***

Гибелта на две деца отприщи пороя на гнева.

Протестът на хората в Катуница е бунт срещу безправието, което ерозира държавата и трови обществото.

Това не е бунт на едно село срещу един нагъл тип. Това е народният гняв срещу всички нагли типове, които грабят, владеят и контролират държавата и обществото; определят политиката в държавата; пишат мутренските си закони; натрапват ни мафиотските си възгледи; изискват от нас безпрекословно подчинение, коленопреклонна благодарност и възхита; разпореждат се с живота (в прекия смисъл) на всеки отделен български гражданин, на всеки човек – българин, турчин, циганин, бил кой бил.

Рашков е само един от отровните мутанти на подменената държава и похитената държавност. Мутанти, които превърнаха държавата в своя държанка и слугиня; в свърталище на бандити, сутеньори, рекетьори, убийци, търговци на оръжие, дрога, хора и избори; в развъдник на политически разврат, в духовна и нравствена клоака, в един разбойнически вертеп.

Всичко това стана със съгласието на властта и поради нейното безсилие. Това разяжда и развращава общественото съзнание, предизвиква ужас и безнадеждност, ражда омраза, ксенофобия, расизъм и фашизъм.

В тази рана бръкна гневна Катуница.

Срещу това въстана народът.

***

Но не срещу това самоубийствено съществуване скочиха атакаджиите и скинарите, агиткаджиите и фашизоидите.

Не. Те имат по-лесен отговор. Привидно по-лесен. И още по-зловреден и самоубийствен.

Лесният отговор е “Циганите на сапун, турците под ножа!”.

Чалга-политиката произведе чалга-патриотизъм.

Футболните агитки са все същият изпитан политически инструмент от 20 години насам. Някога бяха бойни отряди на СДС, днес са шпицкомандите на “Атака” и на всичко, що е неонаци.

Някога крещяха “Червени боклуци!”, “Няма да работимЕ за червените свине!” и “Всички при Луканов!”, опожариха Партийния дом и изкорубиха Парламента под благия поглед на Костов и Стоянов.

Днес раздават правосъдие. Същите юнаци, които на единия бицепс си татуират Левски и Ботев, а на другия – Хитлер с ореол от черепи и свастики. Те обичат боя, те обичат да рушат, те обичат да мразят, няма нещо, което да не мразят, включително себе си и своето битие, но най-вече мразят турците, циганите, евреите, мюсюлманите, черните, жълтите, инородците и иноверците.

Защото някой трябва да им е виновен.

За нещо. За всичко.

За тях всички небългари са нещо вредно и враждебно, “нехора”, “подхора”, Untermensch, които мърсят въздуха, сквернят земята и трябва да бъдат изринати. Вчера турците, днес – циганите, утре – евреите… А после?

Скинарите са от същата маргинална порода. Маргинали, които окървавиха младежкия протест след убийството на студента Стоян Балтов пред дискотека “Амнезия”; които оплискаха трамвай № 20 с кръвта на младежите-социалисти; които крачат в шествията в чест на ген. Луков.

Те не познават друга култура, освен културата на омразата. Те не познават друг морал, освен морала на омразата. Те не познават друга политика, освен политиката на омразата.

Те са децата на прехода. Притиснати от един прихлупен хоризонт. Осакатени от програмираното невежество. Запокитени в бездната на една всеобемаща чалга. Подвластни на собствените си комплекси и заблуди.

Те искат да бъдат забелязани, да бъдат чути, да бъдат герои. И ето, днес те са герои. С ръце, изопнати в нацистки поздрав. Това е тяхното решение. Към това решение ги тласкат и тикат. Но неонацизмът не е решение. А съзнателна злоупотреба на олигархията, на тайната власт с духовната, моралната, материалната и политическата нищета на обществото.

А Сидеров – той е техният всепризнат вожд. Първи крепител, трегер и стожер на днешната авторитарна власт.

Провокациите на “Атака” обслужват полицейщината на ГЕРБ, оправдават и прикриват политическото бездарие на ГЕРБ.

Неонацизмът не е изход. Фашизоидите и маргиналите не са народа, не са гражданското общество. Те не представляват и не защитават народа, а своите мрачни създатели. Те не олицетворяват гражданския протест. Те го подменят. С интересите на олигархията. И в името на олигархията.

***

Циганите.

Отношението към тях е амалгама от лицемерие и безсилие.

Защото на олигархията циганите й трябват такива, каквито са – безграмотни, безпросветни, безработни; затънали в калта на гетото; впримчени от цигански лихвари; подвластни на цигански барони. Интересите на олигархията изискват циганите да крадат, да проституират, да не плащат ток, вода и данъци, да живеят от помощи, да тероризират всеки квартал и всяко село, да вилнеят, да грабят, да рушат, да изнасилват, да убиват, да размахват ханджари и сопи, да крещят “Смърт на българите!”. И да предизвикват гняв, нетърпимост и саморазправа.

Защото само и единствено такива циганите гарантират на олигархията удобен електорат за покупко-продажба, за фалшифициране не на тези или онези избори, а на целия политически и обществен живот. Те са позорният инструмент на олигархията за политически манипулации, етническо напрежение и расистка злоупотреба. Те са удобното плашило на олигархията. Която толерира циганска престъпност, за да държи в страх и подчинение всички останали. И насърчава изстъпленията на неонацизма (свидна рожба на тайната власт), за да държи в страх и подчинение циганите и всички останали.

Защото на олигархията, на мафията, на мутрите не им трябват просветени граждани, които се трудят честно, познават закона и го спазват, и зачитат правата на другия. Трябва им сган от отчаяни маргинали, натикани във всеобщото гето – българи, турци, цигани, всякакви, всички.

Всички ние. За да ни карат и водят като добитък. За да цъфти корупцията, да се плоди беззаконието, а властта на престъпния елит да крепне и хубавее. И да богатее, естествено.

Защото олигархията няма цвят, нито етнос, нито вяра. Има само интереси. Груби, егоистични. Защото олигархията е извън закона, но тя пише законите. Тя е законът.

***

Катуница е само видимата част на един проблем, който ври и кипи, клокочи и изригва из помията на гетото, наречено кой знае защо държава. И този проблем е политически – социално програмиран, антиконституционно мотивиран и етнически злоупотребяван.
Катуница е само щрих от жалката картина на един мутрофеодализъм. Мафията и олигархията 20 години управляват и контролират държавата. Хората са наплашени и отчаяни, обезверени и омерзени до смърт. И не различават власт от престъпност и политици от бандити. За този кристален мутрофеодализъм няма нищо по-лесно от това да подпали етническия и религиозен фитил, да се наслаждава на пожара, пък и да припечелва от него.

Катуница е само видимата искра на един сблъсък. Сблъсък между две взаимно изключващи се политически култури. Между интелекта и неговата нищета. Между диалога и крясъка. Между закона и беззаконието. Между правото и безправието. Между етническия мир и етническата война. Между демокрацията и диктатурата. Между свободата и робството.

***

И тук имам един въпрос, който не ми дава мира.

Катуница въстана срещу един бандит, срещу своя феодал. Да сте виждали някъде другаде, където и да е, други да въстанат срещу “техния” си бандит, който го тероризира и експлоатира? Срещу „тяхната” си мутра, която ги унижава и граби? Срещу някакви Галеви, Бееви и прочее? Не. Защо?

Да сте виждали юначните атакисти, агитки и скинари в справедлив и гневен поход срещу мутренските палати край София, примерно? Или срещу лъскавите офиси на една самодоволна разбогатяла сган? Или срещу същите Галеви, Бееви и прочее? Не. Защо?

Защото е Рашков е циганин и е някак по-лесно, по-безопасно и по-патриотично?

Или защото човешката природа е тъй направена, че иска (винаги иска) да има някой по-слаб, по-невежествен, по-лош, по-губещ, по-унизен, по-виновен. Това придава самочувствие, усещане за величие, надмощие и самостойност. Така човек отреагира собствените си страхове и комплекси. Знае го. Дълбоко в себе си. Но не си го признава.

Или защото юнаците със свастиките обслужват интересите на същите мутри и мафиоти, които са маята на българската политика?

Мисля, че и трите отговора са верни.

Велислава Дърева

Катуница (Част I),Велислава Дърева !



http://argumenti-bg.com / Gypsies Bg

1 коментар:

  1. Дърева , и ти ли стана платено дърво , което израстна покрай "ПРОМЕНИТЕ" . Кой те "ПРОМЕНИ" така ?

    ОтговорИзтриване

Политика на Германия към синти и роми

В нацистка Германия, синти 2 и ромите са сред основните цели на нацистката политика унищожаване, заедно с евреи, с умствени увреждания и хомосексуалистите. 3 В днешна Германия, синтите и ромите остават една от основните цели на дискриминация, изолация и нетърпимост, както и с бежанците и други нежелани чужденци.

Въпреки признанието от страна на немското правителство през 1982 г. на геноцида срещу синтите и ромите по време на Национална ера социалистите, и признаване на германските синти и роми като национално малцинство в своята декларация на Рамковата конвенция за националните малцинства през 1997 г., по-голямата част на синтите и ромите в Германия днес продължават да живеят в изолация и нищета.

Продължава тук.