Ученици пребиха ром пред варненско училище

Дарик Варна

27-годишен мъж от аксаковското село Въглен е бил пребит пред училище „Климент Охридски" в центъра на Варна. Сигнал за инцидента е бил подаден малко след 13:30 часа на телефон 112, съобщи за Дарик д-р Антоанета Касабова от Центъра за спешна медицинска помощ.

Продължава ТУК:

Последиците от съществуването на расистката и фашистка тв "Скат":Ученици пребиха ром пред варненско училище !

Популярни публикации

Популярни публикации

Популярни публикации

сряда, 5 октомври 2011 г.

Рупърт Колвил за Катуница: Не може да се обвинява цяла етническа група

Рупърт Колвил за Катуница: Не може да се обвинява цяла етническа група

Говорителят на бюрото на Върховния комисар на ООН по правата на човека Рупърт Колвил заяви в интервю за "Хоризонт", че при случая в Катуница не може да се обвинява цяла етническа група за стореното от един човек. Той припомни, че това е ставало много пъти в историята на Европа и че това е опасен път.

Въпросът е в това, че не може да се обвинява цяла група за едно престъпление. Това е много опасно, защото означава дискриминация на цяла една група от хора, а това може да доведе до насилие и да пострадат хора, които не са виновни.

Според говорителя на бюрото на Върховния комисар на ООН по правата на човека, решението на проблема е в еднаквото прилагане на закона към всички.

Ясно е как този проблем трябва да се решава във всички страни. Ако някой е виновен за извършено престъпление, трябва да има съдебен процес и накрая решение дали този човек е виновен или не. Ако е виновен, се осъжда на затвор или глоба в зависимост от престъплението, без значение дали е ром, французин, британец, като мен, или българин, като вас. Който извършва престъпление, трябва да бъде изправен пред съда, а там се действа със закони. Не трябва да се прилагат законите на джунглата, където отделни групи от обществото започват разправи с други групи. Това е изключително опасно.

Цялото интервю с Рупърт Колвил ще чуете в предаването на "Хоризонт" - "12+3".

бнр / Gypsies Bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Политика на Германия към синти и роми

В нацистка Германия, синти 2 и ромите са сред основните цели на нацистката политика унищожаване, заедно с евреи, с умствени увреждания и хомосексуалистите. 3 В днешна Германия, синтите и ромите остават една от основните цели на дискриминация, изолация и нетърпимост, както и с бежанците и други нежелани чужденци.

Въпреки признанието от страна на немското правителство през 1982 г. на геноцида срещу синтите и ромите по време на Национална ера социалистите, и признаване на германските синти и роми като национално малцинство в своята декларация на Рамковата конвенция за националните малцинства през 1997 г., по-голямата част на синтите и ромите в Германия днес продължават да живеят в изолация и нищета.

Продължава тук.