Ученици пребиха ром пред варненско училище

Дарик Варна

27-годишен мъж от аксаковското село Въглен е бил пребит пред училище „Климент Охридски" в центъра на Варна. Сигнал за инцидента е бил подаден малко след 13:30 часа на телефон 112, съобщи за Дарик д-р Антоанета Касабова от Центъра за спешна медицинска помощ.

Продължава ТУК:

Последиците от съществуването на расистката и фашистка тв "Скат":Ученици пребиха ром пред варненско училище !

Популярни публикации

Популярни публикации

Популярни публикации

неделя, 2 октомври 2011 г.

ЕТНИЧЕСКИТЕ ВЪЛНЕНИЯ В БЪЛГАРИЯ ПРОДЪЛЖАВАТ

ЕТНИЧЕСКИТЕ ВЪЛНЕНИЯ В БЪЛГАРИЯ ПРОДЪЛЖАВАТ...

В България продължават започнатите преди 6 седмици от националисти протести срещу ромското население в страната....

Изпратена 02.10.2011 10:09:51 UTC

Обновена 02.10.2011 10:09:51 UTC

В България продължават започнатите преди 6 седмици от националисти протести срещу ромското население в страната. В столицата София, две хиляди националисти се насочиха към президентската резиденция скандирайки антиромски, антитурски и антимюсюлмански лозунги.

Президентът Георги Първанов свика на извънредно заседание Консултативния съвет за национална сигурност.

Вълненията в България избухнаха след като един родственик на ромски лидер бе убил при пътно произшествие един 19 годишен младеж от български произход.

На организираната пред президентската резиденция от националистическата партия „Атака” протестна демонстрация бяха отправени лозунги със расистко съдържание. Демонстрантите заявиха, че не искат да съжителстват с ромите, че искат да се възстанови смъртната присъда и да се улесни процедурата за ползване на оръжие при самозащита. Полицията арестува 15 от демонстрантите.

Освен в столицата София, протести се организират и в редица други градове в страната. Същевременно ромски групи организират мирни демонстрации в София, Вратца и други градове и раздават цветя на населението.

След ескалацията на етническото напрежение, президентът Първанов свика на извънредно заседание Съвета за национална сигурност. Той поиска от политиците и медиите да избягват стъпки, които ще раздухат етническата нетърпимост.

Главният прокурор Борис Велчев, който участва в заседанието, поиска от прокурорите в страната да отдадат внимание на въпроса с етническата нетърпимост и призова полицията, да не проявява прекалена толерантност към националистическите среди, раздухващи етническата омраза.

РГТ / Gypsies Bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Политика на Германия към синти и роми

В нацистка Германия, синти 2 и ромите са сред основните цели на нацистката политика унищожаване, заедно с евреи, с умствени увреждания и хомосексуалистите. 3 В днешна Германия, синтите и ромите остават една от основните цели на дискриминация, изолация и нетърпимост, както и с бежанците и други нежелани чужденци.

Въпреки признанието от страна на немското правителство през 1982 г. на геноцида срещу синтите и ромите по време на Национална ера социалистите, и признаване на германските синти и роми като национално малцинство в своята декларация на Рамковата конвенция за националните малцинства през 1997 г., по-голямата част на синтите и ромите в Германия днес продължават да живеят в изолация и нищета.

Продължава тук.