Ученици пребиха ром пред варненско училище

Дарик Варна

27-годишен мъж от аксаковското село Въглен е бил пребит пред училище „Климент Охридски" в центъра на Варна. Сигнал за инцидента е бил подаден малко след 13:30 часа на телефон 112, съобщи за Дарик д-р Антоанета Касабова от Центъра за спешна медицинска помощ.

Продължава ТУК:

Последиците от съществуването на расистката и фашистка тв "Скат":Ученици пребиха ром пред варненско училище !

Популярни публикации

Популярни публикации

Популярни публикации

събота, 1 октомври 2011 г.

„Ехото на Москва”: Мащабна антиромска акция трябва да се проведе днес в България

„Ехото на Москва”: Мащабна антиромска акция трябва да се проведе днес в България

01 октомври 2011

София. Мащабна антиромска акция трябва да се проведе днес в България. Основната част от протестиращите ще се съберат в центъра на София, съобщава радио „Ехото на Москва”.
Един от лидерите на ромската общност Цветелин Кънчев посочи, че ромите са се споразумели да предприемат адекватни мерки за защита, тъй като се очаква в протестната акция да се включат няколко хиляди души, сред които футболни фенове, десни радикали и рокери.
Акциите срещу ромите започнаха преди седмица. Повод стана смъртта на 19-годишен младеж, който беше прегазен от приближен до местен цигански барон.

иаф / Gypsies Bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Политика на Германия към синти и роми

В нацистка Германия, синти 2 и ромите са сред основните цели на нацистката политика унищожаване, заедно с евреи, с умствени увреждания и хомосексуалистите. 3 В днешна Германия, синтите и ромите остават една от основните цели на дискриминация, изолация и нетърпимост, както и с бежанците и други нежелани чужденци.

Въпреки признанието от страна на немското правителство през 1982 г. на геноцида срещу синтите и ромите по време на Национална ера социалистите, и признаване на германските синти и роми като национално малцинство в своята декларация на Рамковата конвенция за националните малцинства през 1997 г., по-голямата част на синтите и ромите в Германия днес продължават да живеят в изолация и нищета.

Продължава тук.