Ученици пребиха ром пред варненско училище

Дарик Варна

27-годишен мъж от аксаковското село Въглен е бил пребит пред училище „Климент Охридски" в центъра на Варна. Сигнал за инцидента е бил подаден малко след 13:30 часа на телефон 112, съобщи за Дарик д-р Антоанета Касабова от Центъра за спешна медицинска помощ.

Продължава ТУК:

Последиците от съществуването на расистката и фашистка тв "Скат":Ученици пребиха ром пред варненско училище !

Популярни публикации

Популярни публикации

Популярни публикации

неделя, 2 октомври 2011 г.

Среща между роми и българи под мотото „Заедно и единни в общия ни дом - община Симитли” се организира днес

Среща между роми и българи под мотото „Заедно и единни в общия ни дом - община Симитли” се организира днес

02 октомври 2011

Симитли. Среща между роми и българи под мотото „Заедно и единни в общия ни дом - община Симитли” се организира в града днес. Това каза за Радио ‘‘Фокус’’ - Пирин Апостол Апостолов, кандидат за кмет на община Симитли, издигнат от Коалиция „Бъдеще за община Симитли”. Той посочи, че целта на срещата е да се покаже, че ромите и българите живеят в синхрон и разбирателство, на фона на размириците в някои области в страната. Самото събитие ще се проведе от 18.00 часа на границата между кварталите на ромите и българите. Апостолов каза, че ще бъде демонстриран начин на толерантно поведение от всички етноси в общината. „Ще покажем, че можем да живеем безпроблемно”, категоричен е кандидатът за кмет на Симитли. По думите на Апостолов, никой не може да предизвика етническо напрежение в община Симитли. „Аз категорично заставам зад тези думи, тъй като съм убеден в това, познавам хората от трите етноса в общината, напрежение не може да има в никакъв случай”, коментира Апостол Апостолов. Той подчерта, че има и определени европейски проекти, които се печелят по линията на малцинствените групи, предимно ромските. „По точно такъв проект бе изцяло реновиран и изграден Спешният център в Симитли, който е един от най-модерните. Имаме и няколко други, така наречените „меки проекти”, като единият от тях е за Майчин център”, обясни Апостолов. Той допълни, че идеята на този център е да изгради култура у младите хора в общината да не раждат деца преди да станат пълнолетни. „Това са много важни неща, не трябва да се подценява този проблем”, категоричен е кандидат-кметът. В заключение Апостолов каза, че събирането между българи и роми в Симитли днес ще протече с кратка програма, хората ще се съберат заедно, за да покажат, че няма проблем между тях.
Елена САМАРДЖИЕВА

иаф / Gypsies Bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Политика на Германия към синти и роми

В нацистка Германия, синти 2 и ромите са сред основните цели на нацистката политика унищожаване, заедно с евреи, с умствени увреждания и хомосексуалистите. 3 В днешна Германия, синтите и ромите остават една от основните цели на дискриминация, изолация и нетърпимост, както и с бежанците и други нежелани чужденци.

Въпреки признанието от страна на немското правителство през 1982 г. на геноцида срещу синтите и ромите по време на Национална ера социалистите, и признаване на германските синти и роми като национално малцинство в своята декларация на Рамковата конвенция за националните малцинства през 1997 г., по-голямата част на синтите и ромите в Германия днес продължават да живеят в изолация и нищета.

Продължава тук.