Ученици пребиха ром пред варненско училище

Дарик Варна

27-годишен мъж от аксаковското село Въглен е бил пребит пред училище „Климент Охридски" в центъра на Варна. Сигнал за инцидента е бил подаден малко след 13:30 часа на телефон 112, съобщи за Дарик д-р Антоанета Касабова от Центъра за спешна медицинска помощ.

Продължава ТУК:

Последиците от съществуването на расистката и фашистка тв "Скат":Ученици пребиха ром пред варненско училище !

Популярни публикации

Популярни публикации

Популярни публикации

събота, 1 октомври 2011 г.

Катуница (Част I),Велислава Дърева

Докато ГЕРБ се забавляваше


1 октомври 2011 10:55 | Велислава Дърева

Възторженото множество е впило влюбени взори в г-н Бъ (премиер), г-н Цвъ (вицепремиер и вътрешен министър, отпускар-изборджия), г-н и г-жа Пъ и прочее кандидати за това и онова.

Бургас, 24 септември 2011 година, 19,00-21,30

В претъпкания летен театър ГЕРБ открива предизборната си кампания. Възторженото множество е впило влюбени взори в г-н Бъ (премиер), г-н Цвъ (вицепремиер и вътрешен министър, отпускар-изборджия), г-н и г-жа Пъ и прочее кандидати за това и онова. Знамена, балони, аплаузи, овации, речи и “Победа! Победа!”, и “Напред!” – 40 минути официален екстаз.

Започва “същинската смешна част на нашето шоу”. Серия чалга-скечове (ако има такъв жанр) и още по-чалга-масали, гарнирани с гюбеци. Връхлита актьор с поздрава “Здравей, простолюдие!” (“ха-ха!”, радва се простолюдието), после връхлита друг – “Здравейте тюфлеци!” (“ха-ха!”, радват се тюфлеците). Следва “интервю” със “столетник, който е коцкар и пияница” – “столетникът” обяснява как прави секс “сутрин, обед и ча-а-а-к вечер”, щото ходи до съседното село, понеже “местните баби бягат, като видят едноокия смок” (оживление, смях).

***

Катуница, по същото време.

Изминали са 24 часа, откак бус на Кирил Рашков, натоварен с цигани, е прегазил 19-годишния Ангел. “Пътно-транспортното произшествие” е тъй случайно, че бусът влачи момчето 15 метра, трима полицаи са с изпочупени ръце, ранени са и още две българчета. Селото е покрусено. После изригва. В скръб и гняв. Иска разплата за убитото невинно момче, за 20-годишния терор на Рашков, за неговата безнаказаност. Хората, въоръжени с пръти и камъни, тръгват към палатите на клана. Полицаите ядат салам.

***

Бургас, по същото време.

Появява се „пернишкото зло мама Бошка”, с бухалка и лисича яка, крещи заканително „Ша та навра в на кучето ауспуха!”, замахва с бухалката, не улучва, гневи се, заключава: „Да си сЕра на удара!”.
Появява се „пернишкото зло мама Бошка”, с бухалка и лисича яка, крещи заканително „Ша та навра в на кучето ауспуха!”, замахва с бухалката, не улучва, гневи се, заключава: „Да си сЕра на удара!”.

На сцената – мечтание на “Марчето, съпруга на Жоро Бекъма, кандидат за президент”: “Ша станем първа дама, първа ша са изложа, първа ша са напия и първа ша повърна” (ръкопляскания).

Появява се “пернишкото зло мама Бошка”, с бухалка и лисича яка, крещи заканително “Ша та навра в на кучето ауспуха!”, замахва с бухалката, не улучва, гневи се, заключава: “Да си сЕра на удара!” (смях и ръкопляскания).

***

Катуница, по същото време.

Изминали са 7 часа, откак е починал 16-годишният Павел, приятел на Ангел. Момчето се включило в протеста срещу безчинствата на Рашков. Болното му сърце не издържало. Катуница е в потрес. Две деца са мъртви. Хората настояват Рашков да бъде изселен. Рашков отговаря цинично: “Да се изселят те, щом ме смятат за престъпник”.

***

Бургас, по същото време.

На сцената – интелектуален разговор между трима кретени:

Първи кретен: “Копелета, хубаво е да правиш секс с презерватив, но още по-хубаво е с мацка, еба си!” (ръкопляскания)

Втори кретен: “Копелета, да спориш с жена е все едно да стрижеш куче – вълна няма, крясъци много, еба си!” (ръкопляскания)

Трети кретен: “Копелета, излезнала ми е голяма пъпка на гъза. Добре че не ми е влезнала, еба си!” (ръкопляскания)

***

Катуница, по същото време.

Прииждат футболни агитки, скинари, рокери, атакисти.
Прииждат футболни агитки, скинари, рокери, атакисти.

Прииждат футболни агитки, скинари, рокери, атакисти. Те, а не хората от Катуница, преобръщат и трошат коли, громят и опожаряват замъците на Рашков. Горят палатите, предвидливо (!) застраховани преди един ден, гори КПП-то (и КПП имало!), горят мерцедесите на мутренския бос. Полицията провежда тактика на „контролирано насилие” – стои и гледа. С цел – “предотвратяване на по-серозни последици”. И “за да изпусне клапа на напрежението”.

Докато властта си въобразява, че “изпуска напрежението”, насърчава насилието, толерира го и го легитимира. Защото ГЕРБ така разбира властта и политиката – като насилие. Това е същността на ГЕРБ.

И докато властта, уж “изпуска напрежението”, уж в името на “по-малкото зло”, из бутилката с коктейл “Молотов” изпълзява голямото зло. И един мрачен дух, проточва снага и вдишва с наслада пламъците на омразата. Духът на Косово.

От сутринта Рашков и внуците му крещят в журналистическите телефони: “Кат’ сте журналисти, що не ви бесят кат’ в Ирак, ай ша ви … майката!”

От сутринта агитките, атакистите, скинарите крещят: “Циганите на сапун, турците под ножа!”, и трошат микрофони и камери.

А само преди 5-6 часа отпускарят Цветанов, изборджия първи, е съобщил откъм Несебър, че “ситуацията е овладяна”.

***

Бургас, по същото време.

Първи кретен: “Копелета, за една жена е по-добре да има крака до гърдите, отколкото гърди до краката, еба си!” (ръкопляскания)

Втори кретен: “Копелета, да правиш секс било като да пробягаш 100 м., ама аз никога не мога да пробягам 100 м. за 6 секунди, еба си!” (ръкопляскания)

Трети кретен: “Копелета, ако чукам на дърво, после дали прасковите ще прилчат на мене, еба си!” (ръкопляскания)

***

Катуница, по същото време.

Майки и бащи от Катуница изплакват пред камерите своя ужас. Треперят за дъщерите си. Защото Рашковото потомство демонстрира своята, сила, власт и мъжественост по единствения начин, който признава – гаврата над поредното момиченце.

Треперят за синовете си. Защото Рашковото потомство налага своята власт по единствения начин, който признава – насилие, саморазправа и убийство.

Под грижовния поглед на полицията улицата раздава правосъдие. Когато на мястото на държавата се е разположила мафията, на мястото на съда вилнее и тържествува законът на Линч.

В замъците на Рашков гори “каквото трябва”. Ако вече не е изнесено. Ако е изнесено, ще кажат, че е изгоряло.

“Циганите на сапун, турците под ножа!”, крещят екзалтирани атакисти, скинари и агитки.

***

Бургас, по същото време.

Предизборното шоу на ГЕРБ продължава 129 минути и 37 секунди.
Предизборното шоу на ГЕРБ продължава 129 минути и 37 секунди.

В последния скеч “Жоро Бекъма, кандидат за президент” демонстрира познания по турски: “Атака” е “юруш бабаит”, БСП – “пенсионер сюрия” (бурни аплодисменти), Плевнелиев – “баш булгаристан лИвент”, Цветанов – “Веско-Маринов-муабер”, Борисов – “Асфалт ефенди” (бурни аплодисменти, евалла “Асфалт ефенди”, машалла, аферим, ашколсун!).

Предизборното шоу на ГЕРБ продължава 129 минути и 37 секунди. Моля читателите за извинение, но аз само цитирам част от порнографските шедьоври и тъпотворения. Цитирам ги не от любов към вулгарността и цинизма. А за да имате по-плътна представа що е мутренски хумор, мутренски кеф и как изглежда едно забавление в класически мутростил. И как мутренската култура обслужва мутренската политика. И как чалга политиката ражда чалга културата. Щото друго не може да роди.

***

По същото време и след това.

И вчера. И днес. И утре.

Пламват Пловдив и София, Плевен и Пазарджик, Бургас и Варна, Пазарджик и Перник, Велико Търново, Сливен, Благоевград, Стара Загора…

Навсякъде – едно и също:

Атакисти, агитки, скинари, фашизоиди с татуирани свастики и числото 88, което означава Heil Hitler (“H” е осмата буква от латиницата), деца по на 12-14 години, дефилират с развети знамена, реват химна, крещят “Атака!”, въоръжени с боксове, бухалки и вериги, яхнали дръгливия етнически кон… Вилнеят по улици и площади, напират към циганските махали и гета, трошат офисите на ДПС, налитат към Баня башъ и всяка джамия, която им се пречка.

Фюрерът Адолф Хитлер сред любимите си щурмоваци
Фюрерът Адолф Хитлер сред любимите си щурмоваци

Един е призивът:

“България, събуди се!”

Призивът е превод на “Deutschland erwache”. Това е маршът на SturmAbteilung (SA) – “кафявите ризи”, щурмоваците на NSDAP.

Един е лозунгът:

“Циганите на сапун, турците под ножа!”.

Слухове (реални и режисирани) за прииждащи наказателни отряди смразяват гетата. Циганите не смеят да пуснат децата на училище, въоръжават се с винкели и ножове, и – някак комично – с дръжки от метли и чукове за месо. “Те са 3000, ние сме 50 000 – кой ще ни спре! Ами ако им подпалим църквата! От този ден – атака!”. И размахват ханджари и брадви. Както преди 4 години в “Красна поляна”. Когато някой за пръв път изкряска:

“Смърт на българите!”.

***

Това ли искаме?

Да се избием?

Това ли е целта?

Чия цел?

На каква цена?

За чия сметка?

И в чия полза?

***

Така, докато европейски (недо)развитите граждани аплодираха писоарни скечове; докато се кикондреха и хилотеха на бездънни, похотливи простащини; докато изпадаха в политико-еротична възбуда и припадаха при вида на “Асфалт ефенди”, гаче ли е Майкъл Джексън; докато г-н Цвъ, отпускарят-изборджия се забавляваше неподправено – така изригна най-тежката политическа криза. И подпали държавата.

(следва)


http://argumenti-bg.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Политика на Германия към синти и роми

В нацистка Германия, синти 2 и ромите са сред основните цели на нацистката политика унищожаване, заедно с евреи, с умствени увреждания и хомосексуалистите. 3 В днешна Германия, синтите и ромите остават една от основните цели на дискриминация, изолация и нетърпимост, както и с бежанците и други нежелани чужденци.

Въпреки признанието от страна на немското правителство през 1982 г. на геноцида срещу синтите и ромите по време на Национална ера социалистите, и признаване на германските синти и роми като национално малцинство в своята декларация на Рамковата конвенция за националните малцинства през 1997 г., по-голямата част на синтите и ромите в Германия днес продължават да живеят в изолация и нищета.

Продължава тук.