Ученици пребиха ром пред варненско училище

Дарик Варна

27-годишен мъж от аксаковското село Въглен е бил пребит пред училище „Климент Охридски" в центъра на Варна. Сигнал за инцидента е бил подаден малко след 13:30 часа на телефон 112, съобщи за Дарик д-р Антоанета Касабова от Центъра за спешна медицинска помощ.

Продължава ТУК:

Последиците от съществуването на расистката и фашистка тв "Скат":Ученици пребиха ром пред варненско училище !

Популярни публикации

Популярни публикации

Популярни публикации

вторник, 4 октомври 2011 г.

ООН: Нужна е силна позиция срещу антиромските протести в България

ООН: Нужна е силна позиция срещу антиромските протести в България

04 октомври 2011

Женева. Съветът на ООН по правата на човека призова политическите лидери на България да заемат „силна позиция” срещу антиромските демонстрации в страната, предаде АФП.
„Политическото ръководство трябва да заеме силна позиция срещу речта на омразата и да гарантира, че има достатъчно полицейски служители за защита на ромските квартали от заплахите за отмъщение и насилие”, заяви Рупърт Колвил, говорител на върховния комисар на ООН по правата на човека.
Смъртта на младеж, прегазен от микробус, управляван от роднини на „Цар Киро”, лидер на ромски клан в южното село Катуница, предизвика последните протести в България.
От Съвета на ООН по правата на човека изразяват съжалението си за смъртния случай и посочват, че виновните трябва да бъдат изправени пред съда.
„Неприемливо е цяла общност да бъде наказвана за престъпление, което е извършено от отделно лице. Ние призоваваме българските власти на най-високо политическо ниво публично да посочат този принцип на индивидуална отговорност за престъплението”, каза Колвил.

иаф / Gypsies Bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Политика на Германия към синти и роми

В нацистка Германия, синти 2 и ромите са сред основните цели на нацистката политика унищожаване, заедно с евреи, с умствени увреждания и хомосексуалистите. 3 В днешна Германия, синтите и ромите остават една от основните цели на дискриминация, изолация и нетърпимост, както и с бежанците и други нежелани чужденци.

Въпреки признанието от страна на немското правителство през 1982 г. на геноцида срещу синтите и ромите по време на Национална ера социалистите, и признаване на германските синти и роми като национално малцинство в своята декларация на Рамковата конвенция за националните малцинства през 1997 г., по-голямата част на синтите и ромите в Германия днес продължават да живеят в изолация и нищета.

Продължава тук.