Ученици пребиха ром пред варненско училище

Дарик Варна

27-годишен мъж от аксаковското село Въглен е бил пребит пред училище „Климент Охридски" в центъра на Варна. Сигнал за инцидента е бил подаден малко след 13:30 часа на телефон 112, съобщи за Дарик д-р Антоанета Касабова от Центъра за спешна медицинска помощ.

Продължава ТУК:

Последиците от съществуването на расистката и фашистка тв "Скат":Ученици пребиха ром пред варненско училище !

Популярни публикации

Популярни публикации

Популярни публикации

сряда, 12 октомври 2011 г.

23-годишният Слав Желев застава утре пред Темида заради насаждане на етническа омраза и извършено престъпление против равенството на гражданите

Варненец на съд заради "клане на цигани"

В групата в социалната мрежа младежът призовал „на оръжие” 76 души

12 октомври 2011

Варна, България

23-годишният Слав Желев застава утре пред Темида заради насаждане на етническа омраза и извършено престъпление против равенството на гражданите.
Делото срещу младежа ще се разгледа във Варненския районен съд. Повдигнатото срещу него обвинение е затова, че чрез електронни информационни системи проповядвал и подбуждал към насилие и омраза, основани на етническа принадлежност, съобщиха от пресслужбата на съда.

Според разследващите Слав е бил един от водачите при набезите в циганската махала във Варна, провокирани след трагедията в Катуница. Според внесения обвинителен акт на 28 септември Жечев от своя компютър създал в профила си в социалната мрежа Фейсбук група с наименованието „Клане на цигани”.

Слав я илюстрирал със снимка, на която се виждали ножове и малтретиране на цигани. Тя била придружена с покана за събиране същата вечер между 19 – 22 ч. пред „Козирката” във Варна, като призивът към „братята арийци” бил: „На оръжие!”. С отправената покана и създадената група във Фейсбук Слав успял да събере над 76 съмишленици.

Заедно с тях той подбуждал към прояви на насилие и изразяване на омраза към хора от ромската етническа общност.

Орлин Филиповски, БЛИЦ

Gypsies Bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Политика на Германия към синти и роми

В нацистка Германия, синти 2 и ромите са сред основните цели на нацистката политика унищожаване, заедно с евреи, с умствени увреждания и хомосексуалистите. 3 В днешна Германия, синтите и ромите остават една от основните цели на дискриминация, изолация и нетърпимост, както и с бежанците и други нежелани чужденци.

Въпреки признанието от страна на немското правителство през 1982 г. на геноцида срещу синтите и ромите по време на Национална ера социалистите, и признаване на германските синти и роми като национално малцинство в своята декларация на Рамковата конвенция за националните малцинства през 1997 г., по-голямата част на синтите и ромите в Германия днес продължават да живеят в изолация и нищета.

Продължава тук.