Ученици пребиха ром пред варненско училище

Дарик Варна

27-годишен мъж от аксаковското село Въглен е бил пребит пред училище „Климент Охридски" в центъра на Варна. Сигнал за инцидента е бил подаден малко след 13:30 часа на телефон 112, съобщи за Дарик д-р Антоанета Касабова от Центъра за спешна медицинска помощ.

Продължава ТУК:

Последиците от съществуването на расистката и фашистка тв "Скат":Ученици пребиха ром пред варненско училище !

Популярни публикации

Популярни публикации

Популярни публикации

четвъртък, 29 септември 2011 г.

Скинари пребиха двама роми в Благоевград

Скинари пребиха двама роми в Благоевград

Двама души бяха ранени и седем задържани след безредиците в Благоевград през изминалата нощ. Група младежи се нахвърлили върху случайно срещнати на улицата роми и ги пребили с боксове.

След това цялата ромска махала се събра и тръгна да търси отмъщение

Един час след мирния протест в Благоевград, на тел 112 получават сигнал за пребити роми. Баща и син са пратени в Спешния център със сериозни рани по главата. За минути цялата ромска махала се мобилизира. Ромите тръгват към центъра, въоръжени с брадви и ножове.

Ранените мъже разказаха, че нападателите били около 15 млади момчета

с качулки и боксове на ръцете. Костадин и сина му Цветан лепели плакати пред местна дискотека за предстоящо гостуване на диджей, когато били нападнати. Никой от хората, станали свидетели на побоя не реагирал

"Имаше хора, но никой не казваше нищо. Гледаха си просто като на телевизия, ей така, шоу си гледаха хората”, разказва потърпевшият Костадин Тодоров.

Въпреки побоя пострадалите вярват в полицията

"Аз видях снощи със собствените си очи, че хората не са спали цяла вечер. Аз до 4 часа бях в районното и просто видях как се раздвижиха нещата и вярвам, че всичко ще е наред”, признава жертвата.

Пострадалите вече са разпознали един от участниците в боя. Обстановката в квартала вече е спокойна. Хората обаче казват, че се страхуват,

работещите роми не са на работа, а децата не са на училище

"Тази сутрин се страхувам да ходя на работа. Тръгнал съм 7:30 ч. и кола с 5-6 души българи ме подгониха – щяха да ме сгазят. Как може да се смесваме българи и цигани да се трепем един на друг? Днес са хванали този ще пребият, утре ще пребият други”, смята човек от махалата.

Спокойно и без нарушения на обществения ред са преминали шествията

в София, Варна, Велико Търново, Асеновград, Монтана, Плевен, Пловдив, Русе, Сливен. Около 650 души са се включили в бденията в страната, съобщиха от МВР.

Четирима младежи на по 20 години бяха осъдени в Плевен за участие в протестите след случая в Катуница. Районният съд им е наложил глоби - на трима по 100 лева, а на един - от 250 лева.

бтв / Gypsies

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Политика на Германия към синти и роми

В нацистка Германия, синти 2 и ромите са сред основните цели на нацистката политика унищожаване, заедно с евреи, с умствени увреждания и хомосексуалистите. 3 В днешна Германия, синтите и ромите остават една от основните цели на дискриминация, изолация и нетърпимост, както и с бежанците и други нежелани чужденци.

Въпреки признанието от страна на немското правителство през 1982 г. на геноцида срещу синтите и ромите по време на Национална ера социалистите, и признаване на германските синти и роми като национално малцинство в своята декларация на Рамковата конвенция за националните малцинства през 1997 г., по-голямата част на синтите и ромите в Германия днес продължават да живеят в изолация и нищета.

Продължава тук.