Ученици пребиха ром пред варненско училище

Дарик Варна

27-годишен мъж от аксаковското село Въглен е бил пребит пред училище „Климент Охридски" в центъра на Варна. Сигнал за инцидента е бил подаден малко след 13:30 часа на телефон 112, съобщи за Дарик д-р Антоанета Касабова от Центъра за спешна медицинска помощ.

Продължава ТУК:

Последиците от съществуването на расистката и фашистка тв "Скат":Ученици пребиха ром пред варненско училище !

Популярни публикации

Популярни публикации

Популярни публикации

понеделник, 3 октомври 2011 г.

Насилственото изселване на около 400 цигани от ромски катун във Великобритания бе спряно със съдебна заповед

Британският съд спря изселването на ромите от "Дейлфарм"

03 Октомври 2011

Лондон, Великобритания /КРОСС/ Насилственото изселване на около 400 цигани от ромски катун във Великобритания бе спряно със съдебна заповед.

Решението на Висшия съд, който преди това отказа жалбата на жителите на лагера "Дейлфарм" и потвърди решението на общината Базилдон в английската област Есекс, сега реши макар и временно да блокира срутването на постройките, като в решението си настоява да се гарантира краен срок за изселване и за да има пълно юридическо покритие по случая.

Съдебната заповед идва в последния момент, когато работниците и общински служители вече са на терена и се подготвяха за започване на насилственото изселване и събаряне на незаконно издигнатото ромско селище.

Понастоящем в "Дейлфарм", освен катуните и ромите, живеещи в тях има и няколкостотин техни поддръжници, предимно активисти на различни леви организации и групи.

Според тях, решението за разрушаването на катуна е "нацистко решение", отбелязва "Курир".

Gypsies Bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Политика на Германия към синти и роми

В нацистка Германия, синти 2 и ромите са сред основните цели на нацистката политика унищожаване, заедно с евреи, с умствени увреждания и хомосексуалистите. 3 В днешна Германия, синтите и ромите остават една от основните цели на дискриминация, изолация и нетърпимост, както и с бежанците и други нежелани чужденци.

Въпреки признанието от страна на немското правителство през 1982 г. на геноцида срещу синтите и ромите по време на Национална ера социалистите, и признаване на германските синти и роми като национално малцинство в своята декларация на Рамковата конвенция за националните малцинства през 1997 г., по-голямата част на синтите и ромите в Германия днес продължават да живеят в изолация и нищета.

Продължава тук.