Ученици пребиха ром пред варненско училище

Дарик Варна

27-годишен мъж от аксаковското село Въглен е бил пребит пред училище „Климент Охридски" в центъра на Варна. Сигнал за инцидента е бил подаден малко след 13:30 часа на телефон 112, съобщи за Дарик д-р Антоанета Касабова от Центъра за спешна медицинска помощ.

Продължава ТУК:

Последиците от съществуването на расистката и фашистка тв "Скат":Ученици пребиха ром пред варненско училище !

Популярни публикации

Популярни публикации

Популярни публикации

вторник, 4 октомври 2011 г.

„Ди Велт”: Омраза срещу ромите в България

„Ди Велт”: Омраза срещу ромите в България

04 октомври 2011

Берлин. От дни България е разтърсвана от етническо напрежение. От това се възползват националистите, пише германският вестник „Ди Велт”.
През май генералният секретар на ООН Бан Ки-мун посочи България като пример за мирното съществуване между различни култури и религии на Балканите. Страната от ЕС се ползва с тази репутация още от Втората световна война. Тогава страната отказва да изпрати своите 50 000 евреи в нацистка Германия. След края на комунизма през 1989 година бе избегнат и конфликт с турското малцинство. Турците имат всички граждански права и основаха своя собствена партия. Интеграцията на ромите в България обаче, явно е неуспешна.
В страната официално живеят около 300 000 роми, но се смята, че те са над половин милион. Анализатори предупреждават за новопоявила се етническа омраза в България.

иаф / Gypsies Bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Политика на Германия към синти и роми

В нацистка Германия, синти 2 и ромите са сред основните цели на нацистката политика унищожаване, заедно с евреи, с умствени увреждания и хомосексуалистите. 3 В днешна Германия, синтите и ромите остават една от основните цели на дискриминация, изолация и нетърпимост, както и с бежанците и други нежелани чужденци.

Въпреки признанието от страна на немското правителство през 1982 г. на геноцида срещу синтите и ромите по време на Национална ера социалистите, и признаване на германските синти и роми като национално малцинство в своята декларация на Рамковата конвенция за националните малцинства през 1997 г., по-голямата част на синтите и ромите в Германия днес продължават да живеят в изолация и нищета.

Продължава тук.