Ученици пребиха ром пред варненско училище

Дарик Варна

27-годишен мъж от аксаковското село Въглен е бил пребит пред училище „Климент Охридски" в центъра на Варна. Сигнал за инцидента е бил подаден малко след 13:30 часа на телефон 112, съобщи за Дарик д-р Антоанета Касабова от Центъра за спешна медицинска помощ.

Продължава ТУК:

Последиците от съществуването на расистката и фашистка тв "Скат":Ученици пребиха ром пред варненско училище !

Популярни публикации

Популярни публикации

Популярни публикации

неделя, 2 октомври 2011 г.

Полицейски син в ареста заради побой над роми

Полицейски син в ареста заради побой над роми

Младежът бе сред организаторите, събрали се във фейсбук

2 октомври 2011

София, България

20-годишен младеж - син на полицай от Видин и на доскорошна директорка на разложката гимназия, бе арестуван в Благоевград в петък вечерта за побой над двама роми преди 3 дни, пише"24 часа"
Петър Бранков от Разлог е втори задържан участник в побоя. В сряда вечерта Костадин и Цветан Тодорови от ромската махала в Благоевград бяха нападнати от няколко скинари, докато разлепвали на улица плакати за концерт на фолкпевица.

След боя цялата ромска махала се вдигна на бунт с брадви и колове. Часове по-късно полицията арестува единия от нападателите - Николай Йовев от с. Микрево. Бащата на Петър - Еней Бранков, работи в дежурната част на РПУ - Видин. От години се е разделил със семейството си и не поддържал връзки със съпругата и децата си.

Мъжът се преместил във Видин преди няколко години, за да се грижи за своя прикован на легло болен баща.

Колегите му са категорични, че е отличен служител.

Преди 2 г. Петър, още докато бе ученик, участва с още трима приятели в побой с боксове и бухалки над 4 малки ромчета в Разлог. Тогава непълнолетните нападатели бяха прибрани за разговор в детска педагогическа стая. В интернет Бранков се представя като бранник, за когото "България е над всичко", а поздравът - "Хайл, Хитлер".

Николай Йовев пък бе водач на шествието в Благоевград в подкрепа на българите от Катуница. Младежът бе сред организаторите, събрали се във фейсбук. С мегафон призоваваше митингуващите да не скандират обидни и расистки лозунги. Оказа се, че след приключването на шествието е участвал в нападението над ромите - баща и син. Йовев и Бранков са задържани за 72 часа, днес районният съд в Благоевград ще заседава за мярката им за неотклонение.

иаб / Gypsies Bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Политика на Германия към синти и роми

В нацистка Германия, синти 2 и ромите са сред основните цели на нацистката политика унищожаване, заедно с евреи, с умствени увреждания и хомосексуалистите. 3 В днешна Германия, синтите и ромите остават една от основните цели на дискриминация, изолация и нетърпимост, както и с бежанците и други нежелани чужденци.

Въпреки признанието от страна на немското правителство през 1982 г. на геноцида срещу синтите и ромите по време на Национална ера социалистите, и признаване на германските синти и роми като национално малцинство в своята декларация на Рамковата конвенция за националните малцинства през 1997 г., по-голямата част на синтите и ромите в Германия днес продължават да живеят в изолация и нищета.

Продължава тук.